Politika kolačića

POLITIKA KOLAČIĆA


ŠTA JE KOLAČIĆ?
Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se može sačuvati na vašem računaru ili mobilnom uređaju i koja sadrži podatke koji se odnose internet stranicu koju posećujete. Može omogućiti internet stranici da „pamti“ vaše radnje ili postavke tokom određenog vremenskog perioda, ili može da sadrži podatke koji se odnose na funkciju ili isporuku sajta. Kolačiće može postaviti vlasnik internet stranice ili, u nekim slučajevima, od trećih strana kojima je vlasnik internet stranice dozvolio da predstave druge informacije, pokreću sadržaj ili obezbede druge funkcije kao što je analitika.
Dodatne informacije o kolačićima mogu se pronaći na: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm


KOJA SE VRSTA KOLAČIĆA KORISTI NA OVOJ STRANICI?
Koristimo neophodne kolačiće i neobavezne kolačiće i kolačiće trećih strana.
Neophodni kolačići - zakon kaže da možemo da skladištimo kolačiće na vašem uređaju ako su oni striktno neophodni za rad ove internet stranice, na primer da bismo omogućili osnovne funkcije kao što su navigacija stranice i bezbednosne funkcije internet stranice. Ovi kolačići su uvek aktivni jer su neophodni za funkcionisanje internet stranice i ne mogu se isključiti u našem sistemu. Možete da podesite pretraživač da blokira ili vas upozorava na ove kolačiće, ali neki delovi sajta tada neće raditi. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične informacije. Detalji o osnovnim kolačićima koji se koriste na ovoj internet stranici navedeni su u Podešavanja kolačića.
Neobavezni kolačići - uključuju analitičke kolačiće (koji bi nam omogućili da prepoznamo i prebrojimo broj posetilaca internet stranice i/ili da vidimo kako se posetioci kreću po internet stranici i koje stranice su najpopularnije). Detalji o neobaveznim kolačićima koji se koriste na ovoj veb stranici navedeni su u Podešavanja kolačića. Potrebna nam je vaša saglasnost za postavljanje neobaveznih kolačića na vaš uređaj.
Kolačići trećih strana - su kolačići koje je neko drugi postavio na vaš uređaj u svrhe kao što su prikupljanje informacija o ponašanju korisnika, demografiji ili za personalizovanje marketinških ili reklamnih poruka za vas na osnovu vašeg pregledanja interneta. Detalji o kolačićima trećih strana koji se koriste na ovoj veb stranici navedeni su u Podešavanja kolačića. Potrebna nam je vaša saglasnost za postavljanje kolačića treće strane na vaš uređaj.

UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA
Ako izaberete Prihvati sve kolačiće, svi neobavezni kolačići i kolačići trećih strana biće postavljeni na vaš uređaj. Vi nam zapravo dajete svoju saglasnost za postavljanje svih neobaveznih kolačića i kolačića trećih strana na vaš uređaj.
Alternativno, u okviru Podešavanja kolačića možete izabrati da pristanete (ili ne) na postavljanje neobaveznih kolačića i kolačića trećih strana na vaš uređaj. Rad osnovnih kolačića ne može se onemogućiti u podešavanjima kolačića.
U bilo kom trenutku možete izabrati da izaberete Prihvati sve kolačiće ili da izmenite svoju saglasnost za korišćenje nebitnih kolačića u okviru Podešavanja kolačića.
Takođe možete blokirati kolačiće tako što ćete aktivirati postavke na vašem pretraživaču koja vam omogućavaju da odbijete podešavanje svih ili nekih kolačića. Različiti pretraživači vam omogućavaju različite kontrole, pa mi u nastavku pružamo veze do uputstava popularnih proizvođača o tome kako to možete da uradite. Generalno, vaš pretraživač će vam ponuditi izbor da prihvatite, odbijete ili izbrišete kolačiće u svakom trenutku, ili one od provajdera koje koriste vlasnici internet stranica („kolačići trećih strana“), ili one sa određenih internet stranica.
Google Chrome
Internet Explorer
Firefox
Safari
Safari Mobile
Opera
Ova Politika kolačića dio je naših celokupnih Pravila o privatnosti.