O kompaniji Ewopharma

Ewopharma je pravni naslednik kompanije M.R. Leclerc & Co., osnovane 1959. godine. Od samog početka kompanija se usredsredila na farmaceutska tržišta Centralne i Istočne Evrope. Mnogo toga se promenilo u regionu Centralne i Istočne Evrope od 1959. na ekonomskom i političkom planu, a mi smo tokom tog perioda stekli sveobuhvatni uvid u ova tržišta, kao i čvrste pozicije.
Započeli smo isključivo kao marketinški partner farmaceutskih kompanija, ali smo od tada preuzeli i pustili u promet sopstvene proizvode sa zaštićenim imenom. Naš brend Revalid® - proizvodna linija za sveobuhvatnu negu kose i lečenje opadanja kose – razvijena je u Švajcarskoj 1992. Godine 2011. preuzeli smo irsku kompaniju Newport Pharmaceuticals Ltd. i tom prilikom je lek Isoprinosine® u potpunosti prešao u naše vlasništvo. Znanjem i iskustvom upravlja se i kontroliše iz glavnog sedišta kompanije u Šafhauzenu, Švajcarska i na taj način se kompanija Ewopharma i partnerski brendovi uspešno pozicioniraju na ciljnim tržištima.
Od 2004. godine Ewopharma je član RX-Alliance, stručne mreže za saradnju uspešnih farmaceutskih kompanija koje su aktivne na odabranim evropskim tržištima.